Dimineața! Ceasul arată ora 07:30. Alarma nu mai sună, și nu mai apucă săracul să sune pentru că m-am trezit înainte de ora la care era setată. Nepoțica e călare peste mine, veselă nevoie mare:
-Dia, hai trezește-te. Nu e vreme de dormit, este 31 Octombrie și trebuie să ne pregătim pentru petrecerea de Halloween ce va avea loc deseară la mine în cameră.
Eu încercând să mă dezmeticesc, sperând că voi mai primi cadou câteva minute de somn, încerc sa îi găsesc ocupație nepoatei.
-Natalia, du-te la geanta mea și vezi că înauntru se află un cadou pentru tine.
-Uaaaaa mulțumesc Dia.
Fuge cât ai clipi, găsește cadoul și ce credeți? Sare înapoi lângă mine pe pat și țipă fericită la vederea cărții „O mică vrăjitoare face magii mari”, îmi pupă obrajii, fruntea și bărbia fără a mă lăsa să mai respir.
Ok, liniște. Nu pentru mult timp, puteam număra secundele pe degete, pentru că nu au trecut mai mult de zece până a început să îmi citească din carte.
Mă ridic in șezut, mă fac comodă și observ cum nepoțica se ascunde sub plapumă, lăsându-mă cu cartea în mână și ca prin minune apare în trei minute cu cana de cafea în mânuțe.
-Dia, ți-am adus cafeaua, avem de făcut o listă cu ce magii vom face deseară pentru fiecare.
-Prințesa mea mică și scumpă, eu va trebui sa plec la lucru. Dar tu, până mă voi întoarce eu, vei studia cartea și vei alege, am încredere în tine. Și când ajung acasă le vom face împreună.
-Super. Promit că îmi voi duce la capăt sarcina și nu te voi dezamăgi. Te iubesc, Dia! Și mulțumesc încă o dată pentru carte.
Cafeaua e băută, mă ridic și mă pregătesc de plecare. Urmează o zi grea la job. Oare există o magie pentru a face zilele mai ușoare, pentru ca la sfârșitul zilei să ai aceiași energie de dimineață?
A trecut și această zi grea, obosită, mă pregătesc și pornesc spre casă. Pe drum primesc un mesaj de la sora, mama Nataliei. Era cu șapte emoticoane care râdeau cu lacrimi. Nu înțelegeam de ce râde. Urmează un nou mesaj : „Îmi place la nebunie cartea de magii. Te așteaptă o surpriză mare. Te așteptăm cu drag să ajungi acasă, să te poți bucura de ea.” Hmmm sună puțin suspect.
Ajunsă acasă sunt întâmpinată de Natalia, machiată, îmbrăcată deja în vrăjitoare mică, emana un aer atât de dulce!
-Diaaaaa! Și mă ia în brațe fericită, mă pupă și mă ia de mână conducându-mă la mine în cameră ca să îmi arate surpriza cea mare pregătită cât timp eu am fost la lucru.
-Am o surpriză pentru tine, prima magie făcută și mi-a reușit.
Când ajung în cameră, observ dulapul cu haine deschis și…. aproape gol. Dispăruse aproape toate hainele din el. Au rămas o singură pereche de jeans și șapte bluze.
Rămân blocată preț de câteva minute și mă bufnește râsul.
-Crezi că îți ajung hainele pentru o săptămână? Promit că Duminică seara vei primi și restul hainelor.
Ok. Asta se întâmplă când dai idei copiilor.
-Te pot ajuta să alegi vestimentația pentru fiecare zi în parte. Zâmbind atât de drăguț, Natalia începe să trieze pe zile ceea ce urma să îmbrac.
A făcut inclusiv bilețele pe care erau notate zilele săptămânii și le-a agățat pe umerașe. Garderoba mea prinse viață, oricine arunca un ochi, râdea pe săturate. Erau așezate frumos pe bară, nu m-am gândit vreodată să agăț zilele săptămânii pe umerașe în dulap.
Bun, acum să vedem ce mi-a pregătit nepoțica cea scumpă pentru fiecare zi.
Luni: o zi obișnuită, un nou început de săptămână. Ca să nu obosesc prea tare și să îmi pot păstra puțin din energie și pentru restul zilelor care urmează, prințesa s-a gândit să îmi asorteze perechea de jeans cu o pereche de botine, iar pe partea de sus o cămășuță și un sacou negru casual.
19264671_1475762455778472_176865478489657150_o
Marți: pentru marți a ales pe lângă jeans și tocuri, zicea ea că azi e obligatoriu să port tocuri, o altă cămașă și din nou sacou. Deci azi mergem tot pe cămașă dar asortată cu tocuri.
45224341_322966448499227_7580637029994594304_n
Miercuri: se anunță zi lejeră cu perechea de blugi de damă, o bluziță mai lejeră și ghetuțe.
45144661_887056174837210_7894278601627926528_n
Uffff încep să prind tot mai multă încredere în gusturile nepoatei și deja nu îmi mai griji că în ziua următoare voi arăta precum un bufon.
A sosit și joi, sunt curioasă ce încălțăminte de damă voi purta.
Se pare că pentru această zi a ales o pereche de botine foarte comode. Se gândește tot mai mult la mine, știe că ador să merg pe jos și traseul casă-lucru și invers îl parcurg mergând pe jos, iar astăzi voi purta un tricou frumos în culoarea mea preferată, turcoaz.

 

 

În sfârșit se apropie week-endul. Vineri se anunță și ea fiind o zi frumoasă și blândă, Așadar voi îmbrăca blugii cu o bluziță neagră cu mânecile de dantelă, cu botine cu toc, preferatele mele. Dar și pălăria pentru un aer mai șic.

 

Week-end. Sâmbăta aceasta pe timpul zilei am ieșit la plimbare puțin cu trotineta. Deci azi voi îmbrăca blugi, un maieu negru și adidas, ca să pot ține pasul cu ea. O zi foarte călduroasă pentru luna Noiembrie.
37423481_1885540471467333_1052918168986583040_o
Și iată că a sosit și duminica. Mi-am recuperat și restul hainelor înapoi. Dar bineînțeles cu oricum, după o plimbare prin oraș, relaxare, dar și ședință foto așa cum ne place nouă să adunăm amintiri cât mai multe. Și pentru că este zi de relaxare, atunci avem nevoie și de o ținută cât mai lejeră, njeans, pantofi comozi și o bluziță lejeră pe măsură.

 

Articol scris pentru proba 12 din cadrul competiției SuperBlog 2018

*sursă foto: arhivă personală și site-ul answear.ro

Reclame