Privindu-mi viața în urmă, răsfoind prin poze, mă bucur din nou de acele momente ale copilăriei. Adoram să îmi fac însemnări pe hartă, mereu îi spuneam mamei că atunci când voi fi mare, aceste locuri le voi vizita. Printre ele îmi amintesc că se numărau Cheile Nerei, Cheile Bicazului, Marea Neagră, Delta Dunării, dar și mănăstirile Moldovei.
Anii au trecut fără să întrebe dacă suntem și noi de acord. Nu am reușit să vizitez nici unul din locurile marcate pe hartă.

A sosit și acel moment în care am devenit la rândul meu mamă. Cea mai frumoasă călătorie din viața mea a început în data de 03.04.2003, dimineața în care nu alarma a fost cea care m-a trezit, ci primul sunet al plânsului puștiului meu Alex. O călătorie cu adevărat plină de adrenalină, momente triste, dar și momente fericite. Nici de data asta timpul nu ne-a iertat și anii au trecut purtați de vânt.

Alex a crescut văzând cu ochii, descoperindu-și propriile hobby-uri. Spre uimirea mea rămân plăcut surprinsă să observ că avem în comun unele dintre ele, printre care desenul, muzica, lectura și călătoritul.

Apropiindu-se iarna, sezonul în care fiecare dintre noi își dorește să se bucure de zăpadă și de când Alex s-a născut, nu pot spune că a avut parte de zăpadă prea multă în preajma sărbătorilor de iarnă. Sărbători care ne dădeau mult de furcă în momentul în care trebuia să sosească Moș Crăciun pe sanie, iar noi trebuia să îi explicăm că sania Moșului s-a stricat anul acesta și este nevoit să vină cu trotineta. Timișoara nu este un oraș care se poate lăuda cu zăpezi și ierni grele.

Așadar am decis ca anul în care Alex va împlini șapte ani să petrecem sărbătorile într-o zonă de munte, unde se poate bucura în voie de zăpadă, dar să și înțeleagă în adevăratul sens anotimpul iarna.

Și pentru că sunt primele sărbători de iarnă petrecute departe de casă, l-am lăsat pe el să aleagă unde le vom petrece. Prima destinație a fost aleasă de Alex, puștiul meu. Ce credeți că a ales? O cotă de 1.600 m altitudine, la poalele vârfului Păpușa, în Munții Novaciului din Masivul Parâng. Stațiunea Rânca.

Image0439
Adică zăpadă, ger,viscol….brrrr, am înghețat doar cu gândul până acolo. Transalpina, o minunăție de peisaj.

Fotografie0798
O bună ocazie pentru a-și descoperi o nouă pasiune. Pasiunea pentru schi și patine. Îmi aduc aminte și acum momentele acelea în care cât era ziua de lungă nu aveam nici o șansă să îl coborâm de pe schiuri sau patine. Tânjeam mai rău ca un copil după o cană cu ciocolată fierbinte ca să mă pot încălzi puțin.

Fotografie0273

O săptămână a durat această excursie magnifică, pentru el evident, eu fiind foarte friguroasă de fel, au fost zile în care am crezut că mă voi întoarce acasă într-un cub de gheață. Una din momentele memorabile din acea excursie, a fost atunci când ne băteam cu bulgări de zăpadă, eu încercând să scap din calea lor, din senin mă afund până la brâu în zăpadă, rămânând captivă acolo până a reușit Alex să îndepărteze zăpada care mă ținea pe loc. Clar că asta s-a întâmplat după ce mi-am rehidratat corpul cu câțiva bulgări și o spălătură cu zăpadă.

Schi, patine, sanie sau pur și simplu pe jos, mereu aveam activitate. Dar fericirea de pe chipul propriului copil depășea și cele mai înalte cote cunoscute ale munților și nici cel mai puternic viscol nu te poate doborî.

390111_131612286956139_138714364_n

Devenind tradiție, în fiecare an marcam altă destinație pe hartă. Munți, dealuri, văi sau câmpii, toate erau ceva inedit, amintiri adunate cu nemiluita în albume. Râdem de fiecare dată când privim la poze și ne amintim cel puțin câte un moment comic, retrăim emoțiile serilor de ajun de Crăciun când Alex nu mai adormea liniștit și mult prea repede cu gândul că Moș Crăciun avea să vină din nou cu trotineta pentru că avea să ne dea de furcă așteptându-l să sosească pe sanie, își dorea să vadă sania și renii lui  în realitate.

Iată că a sosit și anul în care puștiul meu Alex, așa cum îmi place mie să îl alint, a împlinit 15 ani și deja își dorește ca sărbătorile să le petreacă alături de prietenii lui apropiați. Casa se va umple cu adolescenți de Crăciun după tradiționalul colind din casă în casă, trecând pragurile prietenilor și adunându-se până la final o trupă adevărată de șapte tineri plini de viață și energie. Ultimul prag trecut fiind cel al casei noastre unde îi vom aștepta cu masa pusă. Veseli nevoie mare, vor povesti cu entuziasm reacțiile fiecărei persoane pe care au colindat-o. Pentru ca rar îți este dat să poți asculta live colinde cântate de o trupă de șapte băieți, pe doua tonuri și Alex acompaniind cu chitara clasică.

Știți care este cel mai frumos colind? Vă spun eu. Acel urlet de bucurie format din șapte voci, vocile flăcăilor, pornit parcă din butonul play al telecomenzii, la primirea cadoului de Crăciun. Împreună cu mămicile celorlalți flăcăi am cumpărat bilete pentru un revelion de neuitat. O excursie în Munții Făgăraș-ascensiune Vârful Moldoveanu.

10-DSC_0031

Cu ajutorul celor de la Extreme Travel and Adventure am putut alege dintr-o variată gamă de excursii în munții României. Însă cea mai potrivită pentru un grup de tineri plini de adrenalină, Munții Făgăraș sunt cei mai potriviți.

14-DSC_0037

Însă cea mai grea alegere pe care aveam să o luăm a fost aceea de a alege destinația noastră, a grupului mămicilor. Pentru că în acest an vom petrece revelionul pe grupuri separate. Grupul copiilor care vor pleca la munte, grupul tăticilor vor pleca într-un circuit în Etiopia, urmând să viziteze triburi primitive.

32597616264_10db7e1456_o

32597616104_eb90db3980_o

Am ales destinațiile fiecărui grup, dar destinația noastră încă nu se cunoștea. Oscilam între Cuba, insule exotice, climă tropicală și Chile. Decizia finală fiind Cuba, am ales această destinație pentru a scăpa de ger, să ne putem reîncărca bateriile la soare, o oază de liniște, făcând scufundări și bucurându-ne de un cocktail în timp ce privim apusurile magnifice de pe plajă.

DSC_0095

DSC_0949

DSC_1011

Acestea fiind spuse, bagajele sunt făcute, așteaptă cuminți la ușă să fie purtate pe tărâmuri noi. Abia aștept momentul în care ne vom întoarce și vom călători cu fiecare grup, privind pozele făcute și povestind experiențele trăite.

Mulțumim, Extreme Travel and Adventure pentru profesionalism și răbdare!

Articol scris pentru proba 10 din cadrul competiției SuperBlog 2018!

*sursă foto: https://get.google.com/albumarchive/102871145022141263889

https://www.flickr.com/photos/148692082@N07/albums/with/72157683206582971

și arhivă personală.

 

 

Reclame